Dat veranderde toen ik eenmaal in aanraking kwam met Chinese geneeswijzen. Er ging letterlijk een hele nieuwe wereld voor me open! 
In 2011 ben ik begonnen met het bestuderen van de Traditionele Chinese geneeswijzen. In 2014 mocht ik mezelf acupuncturist noemen en in 2018 kon ik daar herbalist aan toevoegen. Inmiddels heb ik ervaren dat deze studie nooit af is, maar mij een levenslange reis oplevert. Door deel te nemen aan intervisie en het volgen van diverse bij- en nascholingen blijf ik mij verdiepen in de Chinese geneeswijzen en hou ik mijn kennis up-to-date.
Zo heb ik de Shang Han Lun bestudeerd, één van de bekendste klassieke werken, lessen gevolgd  over (onder andere) oncologie en gynaecologie, gegeven door bekende docenten uit Nederland en professoren uit China.

Naast mijn praktijk heb ik 30 jaar in de reguliere gezondheidszorg gewerkt. Hierdoor heb ik een brede medische kennis opgebouwd en dit kan ik gebruiken bij de behandelingen, wat naar mijn idee een groot voordeel is.
Acupunctuur en kruidentherapie zijn op zichzelf staande behandelingen, maar kunnen ook van grote toegevoegde waarde zijn bij een behandeling verzorgd door huisartsen of specialisten. Hoe mooi zou het zijn om deze met elkaar te combineren?

Acuscura betekend letterlijk: naald genezing. Het gebruik van zo’n klein nietig naaldje om klachten te verlichten blijf ik heel bijzonder vinden. De allereerste acupunctuur demonstratie die ik heb bijgewoond heeft veel indruk op mij gemaakt. Dat ik nu zelf anderen hiermee kan helpen vind ik iets fantastisch.

Met deze solide basis kan ik u goede zorg aanbieden.
Graag begroet ik u in mijn praktijk voor Chinese geneeswijzen “Acuscura”.

Made with ❤ │ © Copyright 2019 Acuscura │ franck