Acuscura

2020 het jaar van de rat

2020 Het jaar van de Rat

2019-2020 Jaar van het Varken:
In het jaar van het varken ging het om familie, sociale omgang en het jaar van opvullen van tekortkomingen van de voorgaande jaren.
Een nieuwe fase, een jaar van dood en wedergeboorte, van transformatie.

2020-2021 Jaar van de Rat, start op 25-1
De rat is nieuwsgierig en enthousiast. Het is de start van een nieuwe cyclus (de rat is het eerste dier in de Chinese horoscoop), vernieuwing en vooruitgang horen hierbij. Dromen kunnen waargemaakt worden, maar pas op voor ondoordachte beslissingen.
Extra aandacht is er voor de gezondheidszorg, er zal meer aandacht komen voor preventie en een gezondere levensstijl.

Als ik deze twee met elkaar combineer en vertaal naar mijn praktijk kan ik wel zeggen dat het afgelopen jaar er één was van wedergeboorte en transformatie:
Na drie jaar Chinese kruiden te hebben gestudeerd vond ik dat mijn acupunctuurkennis wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Ik ben de boeken weer ingedoken, en ben daar nog steeds mee bezig. Waarom ook alweer dat ene punt bij een bepaalde aandoening en waarom niet juist een ander? De wedergeboorte van de acupunctuur zou je kunnen zeggen
Dit jaar heb ik ontzettend hard gewerkt om mijn praktijk meer vorm te geven en om TCM in het algemeen meer bekendheid te geven. Dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, een groeiend aantal cliënten heeft de weg naar de praktijk weten te vinden!

En het heden?
Dankbaar dat ik verschil kon maken bij veel cliënten. Helaas niet bij iedereen. Soms komt dat omdat de klacht zodanig is dat er zelfs met TCM geen verbetering mogelijk is, of de verwachting van de cliënt is niet reëel. Men onderschat vaak de kracht van het eigen lichaam, waar tegelijkertijd deze kracht ook heel vaak overschat wordt.

Hoe dat werkt, is een mooi onderwerp voor een nieuwe blog!

Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Made with ❤ │ © Copyright 2019 Acuscura │ franck

0 0 votes
Artikel waardering
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x