Poep niet op de stoep

Deze tegel ligt voor de ingang van de praktijk. Natuurlijk bedoelt tegen hondenpoep maar wetende dat er circa 100.000 mensen zijn met een chronische darmaandoening en 15-20% van de Nederlandse bevolking het prikkelbare darm syndroom hebben (bron: Maag-lever-darm stichting) kun je deze tegel ook anders interpreteren. Voor alle mensen met een darmaandoening is een normale toiletgang niet vanzelfsprekend. Naast ongemakken als misselijkheid en pijn, is het plots naar het toilet moeten waarschijnlijk de meest vervelende. Want wat moet je doen, als je boodschappen doet en je moet ineens heel dringend naar het toilet? Als darm patiënt heb je dit niet in de hand en moet je (alweer) gaan vragen in de winkel of je van het toilet gebruik mag maken. En wat te doen, wanneer je dit GEWEIGERD wordt? Het vragen op zich is al heel vervelend, maar wanneer er wordt gezegd dat dit geen bedrijfspolicy is en het daarom niet is toegestaan, dan weet je echt niet waar je het zoeken moet. We kennen allemaal wel de stukjes die in het nieuws zijn verschenen van mensen die dan -inderdaad- poepen op de stoep. Hoe triest is dat?
Gelukkig gaat het langzaam de goede kant op: er komen meer openbare toiletten, de nieuwe sprinters van de NS hebben toch een toilet gekregen. Natuurlijk komen dit soort problemen bij meer aandoeningen voor. Plots heel nodig moeten plassen is even zo vervelend.
Een beetje begrip voor een ander scheelt al heel veel en desnoods lak hebben aan de bedrijfspolicy. Stel je voor dat je daar zelf staat…. 🙁

Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Made with ❤ │ © Copyright 2019 Acuscura │ franck

0 0 votes
Artikel waardering
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x