Over mij


 

Mijn naam is Silvia de Galan. Sinds 2011 ben ik mij aan het scholen in Traditionele Chinese Geneeswijzen.
In 2014 ben ik afgestudeerd als  acupuncturist aan de Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai. Hierna ben ik verder gegaan met de opleiding westerse medische basiskennis. Dit is nodig om de westerse diagnoses te kunnen begrijpen maar belangrijker nog  om mogelijk bedreigende situaties te kunnen herkennen.

In 2015 ben ik gestart met de opleiding Chinese kruidengeneeswijzen, bij Academie Bo Yi. Hiervan heb ik in 2018 het diploma mogen ontvangen.
Mooi detail: de opleiding Chinese kruiden van Bo Yi is als enigste opleiding in Nederland voor Chinese kruiden SNRO geaccrediteerd!
Kruidentherapie wordt in China als eerste ingezet bij klachten, zelfs nog voor acupunctuur. De effecten die hiermee bereikt kunnen worden zijn enorm en  zo ben ik in staat  om de behandelingen nog beter op de persoon af te stemmen.

Kruidentherapie en acupunctuur zijn dan ook de speerpunten van mijn praktijk.

Naast mijn praktijk in Chinese geneeswijzen werk ik in de reguliere gezondheidszorg, op een laboratorium voor medische microbiologie. Dit doe ik al bijna 30 jaar en nog altijd met veel plezier.

Door deze mooie combinatie kan ik de kennis van de westerse en oosterse geneeswijzen samenvoegen wat naar mijn idee een groot voordeel is!

Silvia

Acuscura betekent letterlijk : Naald genezing.
Het kunnen voorkomen, verlichten of verhelpen van klachten door het gebruik van zo'n klein, nietig naaldje is zoiets bijzonders dat ik dit wil inzetten om anderen te helpen.
Acupunctuur en kruidentherapie vallen onder de alternatieve zorg, maar ik spreek liever van complementaire zorg, oftewel: aanvullende zorg. Het is een prima ondersteuning van therapieën verzorgd door huisartsen of specialisten en kan van grote toegevoegde waarde zijn.

Nadat ik enkele jaren een praktijk in Vlaardingen heb gehad ben ik naar deze regio verhuisd. Met enthousiasme start ik nu aan de Constantijn Huygenslaan 43B in Papendrecht. Naast mijn gedegen opleiding , heb ik stages gelopen om ervaringen op te doen en ik ben ervan overtuigd dat ik goede therapieën kan aanbieden. Daarnaast neem ik deel aan verschillende intervisie groepen en volg ik diverse bij- en na scholingen om mijn kennis up-to-date te houden en mij verder te verdiepen in de Chinese geneeswijzen. 

Naast persoonlijke aandacht en discretie hecht ik veel belang aan een schone, frisse ruimte en aan hygiëne. Door mijn achtergrond in de microbiologie weet ik aan welke punten extra aandacht  geschonken moet worden. Daarnaast is het mijn wens om in de praktijk volgens geldende NEN-normen te werken. Dit kunnen algemene richtlijnen zijn, of speciaal voor een praktijk in de Chinese geneeswijzen en zullen -voor zover mogelijk- gevolgd worden om kwaliteit te kunnen waarborgen. De ontwikkelingen op dit gebied hou ik nauwlettend in de gaten.

Met deze solide basis kan ik u goede zorg aanbieden.

 

 

SilviaHeeft u vragen, of wilt u informatie dan kunt u mij altijd bellen of e-mailen.

Mocht ik bezig zijn met een behandeling, neem ik doorgaans geen telefoon aan.
Spreekt u altijd de voicemail in, ik zal zo snel mogelijk contact met u opnemen, altijd binnen 24 uur (vaak ook begin van de avond).

 

Graag begroet ik u in mijn praktijk
voor Chinese geneeswijzen "Acuscura".

 

 

logo BoYilogoacuscuraQing Bai